Семето на Благовестието

Прочит: 2 Коринтяни 9:6-15

 

„А Този, Който дава семе на сеяча и хляб за храна, ще даде и ще умножи вашето семе за сеене и ще прави да изобилват плодовете на вашата правда.“

(2 Коринтяни 9:10)

 

Почвата беше обработена и семената внимателно засадени. Пролетните дъждове идваха навреме и с подходящата грижа нашата градина щеше да процъфти. Бяхме засадили толкова зелен боб, че очаквахме богата реколта. Тя обаче се забави и плъзнаха плевели, затова реших да прекопая малко почвата около останалите стръкове и да ги подсиля. През следващите две седмици имаше достатъчно дъжд и около старите стръкове поникнаха нови. Сега, макар и по-късно от сезона, имаме достатъчно зелен боб, за да дадем и на други.

В Библията често се говори за това, че можем да принасяме плод, като бъдем свидетели за Христос. Самият Той използваше притчи, за да направи истините на Божието царство по-достъпни за хората. В Матей 13 Исус нарича „добра почва“ онези, които чуват Словото, разбират го и дават плод.

Ако бъдем добра почва, Бог ще ни помогне да растем, да съзряваме и да бъдем верни свидетели на Неговото царство. Исус ни казва, че не ние сме избрали Него, а Той е избрал нас да излезем в света и да принасяме плод, който да бъде траен (Йоан 15:16). Нека да принасяме плодове и да ги споделяме с другите.

 

Молитва: Небесни Господи, помагай ни да бъдем непоколебими, мъдри и верни Твои свидетели. Амин.

 

Мисъл за деня: Подготвен ли съм да принасям плод като Божи свидетел?

Уолтър Марис (Мисури)

 

Да се молим за: ГРАДИНАРИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply