Семето на Божието слово

Прочит: Римляни 11:33-36

„О, колко дълбоко е богатството на премъдростта и знанието на Бога!“
(Римляни 11:33)

Когато се пенсионирах, приех предизвикателството да раздавам Нови завети на хората, които срещам. Един ден посетих приятел, който ме помоли да му почета от Библията. След като си тръгнах, срещнах три момчета. Предложих на едното Нов завет, но то отказа с думите „Нямам нужда от това“. Това беше първият ми опит да дам на някого Нов завет, затова се разочаровах. След няколко минути срещнах още едно момче, на същата възраст. То прие подаръка ми и каза с широка усмивка: „Благодаря!“. Дори ме прегърна. По-късно през деня се видях с две млади жени от Литва, които случайно говореха родния ми норвежки. И двете се зарадваха да получат Нови завети.
Всичко това ме накара да се замисля над думите от Еклисиаст 11:6: „Сей семето си сутрин и вечер не въздържай ръката си; защото не знаеш кое ще успее – това ли или онова, или дали ще са и двете еднакво добри“. Винаги има време и възможност да сеем семето на Благовестието. Може да срещнем и разочарования, но ще получим големи благословения.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни даваш различни възможности да Ти служим. Помогни ни да следваме Твоя призив. Амин.

Мисъл за деня: Не можем да направим по-голям подарък от Божието слово.
Ан-Лиз Ор (Норвегия)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАЗПРОСТРАНЯВАТ БИБЛИИ.

Остави коментар

Live Reply