Прочит: Псалм 27:1-5

 

„Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е отгоре и слиза от Отца на светлините, у Когото няма изменение или сянка от промяна.“

(Яков 1:17)

 

Топлината на слънчевите лъчи ме привлече към прозореца. Забелязах по заснежената земя дълги сенки от оголените дървета. Лек вятър поклащаше клоните и движеше сенките. Докато наблюдавах контраста, се замислих, че сенките се виждат на светлина. Дори когато се чувствам като в мрак, светлината е около мен.

Замислих се как ракът на яйчниците, който ми откриха, хвърли сянка на съмнение, страх и тревога на пътя пред мен. Имах повече въпроси, отколкото отговори: Ще оцелея ли? Какви странични ефекти ще имам от химиотерапията? Какво ще стане с мен? Но докато ме оперираха и лекуваха, виждах лъчите светлина в мрака. Припомнях си Божията доброта в миналото, а от Библията в сърцето ми проникваше светлина на надежда, вяра и мир.

Обстоятелствата в живота ми се променяха, но Бог – не. Той е светлината, която свети в мрака. Сенките на пътя ми бяха преходни. Божията светлина ги стопи и ми даде надеждата и смелостта, от които се нуждаех.

 

Молитва: Боже на светлината, когато сме изпълнени със страх и тревога, помогни ни да помним Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори в мрака мога да открия лъчите на Божията светлина.

Джони Шоуан (Уисконсин, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА БОЛНИ ОТ РАК НА ЯЙЧНИЦИТЕ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 Цитати:


Последни новини

Завърши 69-та Годишна конференция

06.09.2021

От 2 до 5 септември в град Варна се проведе 69-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния под ръководството на епископ Патрик Щрайф.  Тематичният ден беше посветен на възстановяването на практиката на методистките класове в местните църкви. Три беседи по темата предложи пастор Даниел Топалски.  По време на закритото си заседание […]

Прочети повече

Новини, От страната