Сезони

Прочит: Еклисиаст 3:1-8

 

„Има време за всяко нещо и срок – за всяка работа под небето.“

                                                                          (Еклисиаст 3:1)

 

В края на септември и началото на октомври сезоните в Северна Америка се сменят. Тогава се засаждат определени растения и започва подготовката за предстоящата зима. Природата по това време е изключително красива.

 Смяната на сезоните може да е метафора за живота, който е пълен с промени. Човешкият живот преминава през различни етапи, някои от които очакваме с нетърпение: приятелства, кариера, създаване на дом, духовно пробуждане. Но някои моменти ни носят неприятни емоции: разбитите взаимоотношения, неблагоприятните промени, финансови и здравословни проблеми. И добрите, и лошите моменти са част от нашия живот. Това, което има значение, е как се справяме с тях.

Няма как да спрем на едно място, защото животът продължава. Някои промени не са ни приятни, но имаме възможност да изберем как да ги приемаме. Според мен хората, които гледат напред с радост и надежда към новото, което предстои, са по-щастливи и откриват доброто във всяка ситуация. Можем да постигнем такова отношение към живота, ако винаги насочваме взора си към Бога, Който ни води и ни открива неговия смисъл.

 

Молитва: О, Боже, когато преминаваме през различните промени, които животът ни поднася, напомняй ни, че можем да разчитаме на Теб всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е с нас във всеки сезон от живота.

Ричард Гарланд (Роуд Айлънд)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ТРУДНО ПОНАСЯТ ПРОМЕНИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply