Сезоните на живота

Прочит: Исая 41:5-10

 

„Той е направил всяко нещо хубаво на времето му…“

                                                                                (Еклисиаст 3:11)

 

Миналата седмица вечерях със своя дългогодишна приятелка. По време на разговора тя каза, че осъзнава, че и двете се намираме в своята житейска есен. Това в първия момент ме натъжи, защото все по-често започвам да се тревожа за смъртта. По-голямата част от моя живот вече е минала.

Но днес седя до прозореца и гледам красивия танц на жълтите листа, които падат от явора в градината. В нежния си полет към земята те отразяват слънчевите лъчи по неповторим начин, а аз си казвам, че есента е любимият ми сезон. Време е листата да окапят и да се съберат. Бог има план за цялото Свое творение – както за природата, така и за нас, хората. Ето защо мога да съм спокойна за своята есен. Животът ми е в най-красивия сезон, в който радостта и тъгата се преплитат като нишките в цветен килим.

Бог има още планове за нас, затова нека се успокоим, да замълчим и да се вслушаме в Неговия глас. Можем напълно да се доверим на Него, Който знае точното време за всяко нещо и ще бъде с нас, когато се страхуваме. Нека намерим утеха в Божието обещание за вечен живот в Исус Христос.

 

Молитва: Всемогъщи Боже, благодарим Ти за красотата на Твоето творение и за красивите сезони на нашия живот. Нека възлагаме своите страхове на Теб с увереност, че Ти ще ни дадеш сила и ще ни привдигнеш. Молим се в името на Исус Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е с нас през всичките сезони от нашия живот.

Бетси Томпсън (Индиана)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ СТРАХУВАТ ОТ ОСТАРЯВАНЕТО И СМЪРТТА.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply