Ще Го възхвалявам

Прочит: Псалм 145:1-12

„И така, чрез Него нека принасяме на Бога непрестанно хвалебна жертва, т. е. плод от устни, които изповядват Неговото име.“
(Евреи 13:15)

Лесно е да определим кога някой е влюбен. Такъв човек винаги е оживен и не спира да говори за обекта на любовта си. Видях това много ясно, докато племенницата ми правеше интервю с една двойка за проект в училище. Когато ги помоли да кажат нещо един за друг, Мери каза за съпруга си Ерик: „Благословена съм с него“. Ерик отвърна: „Тя е прекрасна жена“. „Не, ти си най-добрият“ – побърза да допълни Мери. Двамата не искаха да спрат да говорят.
Хората, които обичат Бога, също са изпълнени с живот и надежда, защото знаят, че любовта, която са открили, превъзхожда всяко общение, което човекът може да открие в този свят. Затова те не могат да спрат да възхваляват Бога.
Като всяко взаимоотношение, и това с Господ преминава през трудности. Можем ли да продължим да Го възхваляваме, когато молитвите ни остават без отговор и нещата очевидно вървят не както искаме?
Последният въпрос, който зададе моята племенница на двамата влюбени, беше: „Как връзката ви продължава вече 30 години?“. Те двамата се съгласиха, че общуването поддържа връзката. Молитвата и посвещението на Бога дори в моменти, когато не се чувстваме настроени за това, поддържа общението ни с Него. С молитва и с четене на Божието слово ние се учим да възхваляваме Бога независимо от обстоятелствата.

Молитва: Любящи Отче, помогни ни да Те обичаме така, както Ти очакваш, за да Те прославяме, както заслужаваш. Амин.

Мисъл за деня: Любовта ми към Бога ме кара постоянно да Го хваля.
Ивълин Лумберио (Филипини)

Да се молим за: ПО-БЛИЗКО ВЗАИМООТНОШЕНИЕ С БОГА.

Остави коментар

Live Reply