Ще спя спокойно

Прочит: Псалм 4:3-8

 

„… размисляйте в сърцата си на леглата си и мълчете (…) Спокойно ще легна и ще спя, защото само Ти, Господи, ме правиш да живея в безопасност.“

                                                                                    (Псалм 4:4, 8)

 

Преди много години заведох децата си да учат в Южна Африка, защото в нашата родина имаше война. Бях намерила място, където да живеят, и пастор, който да се грижи за тях. Няколко години по-късно, когато отидох да ги посетя, разбрах, че по-малката ми дъщеря не може да получи виза, за да остане в Южна Африка. С няколко човека от църквата се молихме в продължение на едно денонощие, без да спираме, но не получихме визата.

Когато се прибрах късно вечерта в дома си, изморена и изтощена, легнах и извиках към Бога: „Господи, помогни ми да не изгубя надежда. Моля Те, нека тази ситуация се разреши“. През нощта чух, че някой ме вика по име, но не видях никого. Заспах отново и сънувах, че някой ме приканва да прочета стиха, който е цитиран по-горе. Разбрах, че Бог иска да замълча и да слушам.

На следващия ден, след кратко интервю дъщеря ми получи виза и така можеше да завърши образованието си. Този случай заздрави моята вяра в молитвата. Когато се молим с вяра, можем да разчитаме на Бога и да очакваме Неговия отговор, който винаги е добър за нас.

 

Молитва: Велики и милостиви Боже, помагай ни да не се обезсърчаваме. Нека слушаме и следваме Твоя глас. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Ако се надявам на Бога, ще бъда насърчен.

Мадалена Мануел Симао (Ангола)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВА, КОИТО СА РАЗДЕЛЕНИ.

 

Остави коментар

Live Reply