Щедро сърце

Прочит: Лука 21:1-4

 

„И каза: Истина ви казвам, тази бедна вдовица пусна повече от всички.“

                                                                                         (Лука 21:3)

 

Преди 40 години, когато живеех в Съединените щати, разбрах за организация, която помага на бедни деца по целия свят. Но тогава бях самотна майка с три малки деца и ми беше трудно да се включа. През 1976 г. Бог ме призова да се върна в Исландия и да водя библейски уроци там. Все още трудно се справяхме с парите, но през 1978 г. Господ направи така, че и аз да мога да помогна на децата. Първото дете, което подпомогнах, беше от Индия. Следващите – от Мексико, Хондурас, Гватемала, Руанда, Барбадос, Тайланд, както и деца от индианските общности в Америка.

Сега съм на 77 години и продължавам да помагам на четири деца, макар че самата аз съм болна от 1985 г. Насърчава ме днешната библейска история, с която Исус иска да ни каже, че не стойността на нашето дарение го прави истински ценно, а щедростта и готовността, с която го даваме. Едно скромно мое дарение предоставя необходимото на две деца от Уганда за цял един месец! Давам колкото мога и благодаря на Бога за радостта от резултата в живота на тези деца.

 

Молитва: Господи, помагай ни да не забравяме гладните хора в този свят и ни напомняй, че дори малкото, което даваме, може да помогне на някого. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог прави нещата възможни.

Соня Харалдс (Исландия)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО ГЛАДУВАТ.

 

 

Остави коментар

Live Reply