Щедро сърце

Прочит: 1 Тимотей 6:17-19

 

„И каза: Истина ви казвам, тази бедна вдовица пусна повече от всички; защото всички тези пуснаха в съкровищницата за Бога от излишъка си; а тази от немотията си пусна целия имот, който имаше.“

                                                                           (Лука 21:3-4)

 

Деветгодишният син на нашия пастор е много запален по бейзбола и обича да играе. Когато разбра, че аз тренирам бейзбол, той започна да ме моли да играем заедно всеки път, когато ме срещнеше. Решихме да играем всяка сряда вечер в двора на църквата.

Една сряда, докато вървяхме по тревата, забелязах, че той я гледа много внимателно. Попитах го какво наблюдава, а той каза: „Търся някоя монета, за да я пусна в дискоса“.

В Библията има много истории и притчи за парите, но аз особено харесвам тази за бедната вдовица. Когато видях момчето да търси монета на земята, си спомних за нея.

Всеки ден се притеснявам за финансовото си състояние, но вдовицата и малкото момче ми показаха как да давам за Бога – свободно и щедро. Когато даваме пари за Неговото дело, трябва да сме сигурни, че Господ ще се погрижи за нас, както се грижи за лилиите в полето и врабчетата в небето.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни благославяш, за да можем и ние да благославяме другите. Амин.

 

Мисъл за деня: „Даром сте приели, даром давайте“ (Матей 10:8).

Джошуа Стюив (Тексас)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ЗА СВОЕТО ФИНАНСОВО ПОЛОЖЕНИЕ.

Остави коментар

Live Reply