Сигурна хватка

Прочит: Йоан 15:4-8

 

„В онзи ден ще познаете, че Аз съм в Своя Отец, и вие в Мен, и Аз във вас.“

                                                                                     (Йоан 14:20)

 

Когато бях малък, със семейството ми обичахме да се разхождахме в гората Хогсбак в Източен Кейп, Южна Африка. За да стигнем до върха, първо трябваше да се катерим по една стръмна кална пътека, минаваща покрай голям водопад. Татко винаги ми казваше, че трябва да сме хванати за ръце за по-голяма безопасност. Всъщност се хващахме за китките, за да може ако някой от двамата се подхлъзне, другият да се държи здраво и да остане стабилен. Това ме караше да се чувствам сигурен.

Също като моя баща, Исус искаше Неговите ученици да се чувстват сигурни. Преди разпъването на кръста Той ги предупреди какво ще се случи. Въпреки че говореше за Своята смърт, Той им обещаваше, че ще се върне, защото смъртта не може да Го задържи. Исус им обясняваше какви отношения трябва да имат с Него и с небесния Отец чрез Духа.

Спасителят не спира да ни подава ръка. Както четем в днешния прочит, ако пребъдваме в Него, ще даваме много плод (Йоан 15:4-8). Исус ни обещава, че винаги ще бъде с нас. Дори ако ние се лутаме по пътя, Той няма да ни изостави.

 

Молитва: Господи Исусе, помагай ни да пребъдваме в Теб, да ходим с любов, радост и покорство. Амин.

 

Мисъл за деня: Покорството ми към Исус прославя Бога.

Джон Маккътчиън (Южна Африка)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА БЕЗ ЛЮБЯЩ БАЩА.

 

 

Остави коментар

Live Reply