Сигурни в пътя

Прочит: Псалм 1:1-6

„Затова „укрепете немощните ръце и отслабналите колене“ и направете за краката си прави пътища, за да не се отклони куцото, но напротив, да бъде изцелено.“
(Евреи 12:12-13)

За няколко месеца тежкият артрит се отрази много лошо на походката ми. Гледах видеозапис, на който ходех, и се изумих. Десният ми крак беше нестабилен и куцах.
Замислих се, че проблемите в живота могат да ни накарат да се отклоняваме от правилния път. Изпитанията поглъщат физическата и умствената ни сила. Но когато възлагаме въпросите и тревогите си на Бога в молитва и четене на Библията, ще чувстваме, че краката ни укрепват. Както казва пророк Авакум: „Йехова Господ е силата ми; Той прави краката ми като краката на елените и ще ме направи да ходя по височините си“ (Авакум 3:19).
Понякога, когато се чувстваме стабилни в духовния си път, може да решим, че дължим това на собствените си сили. В такива моменти може да си припомним казаното в Исая 64:6: „Защото всички станахме като човек нечист и цялата ни правда е като омърсена дреха; ние всички вехнем като лист и нашите беззакония ни завличат като вятър“. Нека отдадем слава на Бога за това, че ни дава сила и сигурност.

Молитва: Любящи небесни Отче, помагай ни да вървим по Твоите сигурни и прави пътища. Молим се в името на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Амин.

Мисъл за деня: Бог ще ме води в правите пътеки.
Урваши Пармар (Индия)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМИ С ХОДЕНЕТО.

Остави коментар

Live Reply