Сигурно бъдеще

Прочит: Йеремия 29:10-14

 

„Защото Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“

(Йеремия 29:11)

 

Пътечките, по които бягам, ме отвеждат сред красотата на Смоуки Маунтинс. Една от любимите ми стига до място, от което имам видимост  няколко мили. Една дъждовна сутрин погледнах от моето място, но заради времето не успях да видя нищо. Погледът ми стигаше само до най-близките възвишения, а това не ми беше достатъчно.

Също както на мен ми се искаше да надникна отвъд мъглата, много от нас се изкушават да погледнат напред в бъдещето. Аз например, често си мисля за своето пенсиониране и се питам дали съм добре обезпечена финансово, дали ще мога да си позволя здравни грижи, ще бъда ли самостоятелна, или ще завися от други хора. На каквато и възраст да сме, всички ние се тревожим в някаква степен от бъдещето си. Докато се опитвах да надникна отвъд мъглата през онзи ден, осъзнах, че не бива да се съмнявам, че Бог има план за моя живот, макар той все още да не ми е известен. Бъдещето със сигурност ще ни носи предизвикателства, но можем да сме сигурни, че макар ние да не виждаме отвъд проблемите, Бог вижда всичко и се грижи за нас.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти за бъдещето, каквото и да е то. Ние сме благословени да имаме уверението, че ще бъдеш с нас в радостни и в трудни моменти. Молим се в името на Твоя Син, Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Във всеки етап от моя житейски път Бог ще бъде с мен.

Джулия Джоунс Прайс (Тенеси)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПОДГОТВЯТ СВОЕТО ПЕНСИОНИРАНЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply