Сигурно място

Прочит: Псалм 91:1-4

 

„… Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христос Исус.“

(Филипяни 4:7)

 

Когато бях малка, често се страхувах да стоя вкъщи, защото майка ми беше алкохоличка. Излизах в градината и намирах убежище сред люляковите храсти. Там се чувствах по-сигурна. Техните плътни стъбла и гъстите им листа се издигаха нагоре и се извиваха към земята. Така се образуваше пространство, в което можех да се крия. Там беше тъмно, но през клончетата виждах слънцето. Никой не можеше да види мен. Чувствах се най-сигурна, скрита в люляковия храст.

И сега си мисля, че светът е плашещо място. Новините са изпълнени със съобщения за трагедии: земетресения, наводнения, пожари, епидемии, терористични атаки, жестоки убийства, финансови кризи. Сега обаче не се нуждая от някакво конкретно място, където да се скрия от всичко страшно. Чрез Исус Христос съм благословена с „Божия мир, който никой ум не може да схване“.

Исус ни уверява, че винаги ще бъде с нас – независимо къде сме и какво ни се случва. Той ни обича. Той е нашето сигурно прибежище.

 

Молитва: Господи, когато проблемите в този свят ни притискат, напомняй ни за Своята вярност. Помагай ни да Ти се доверяваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Истинският мир идва от Бога.

Мерилу Рийд (Флорида)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА, ЗАСЕГНАТИ ОТ АЛКОХОЛИЗЪМ.

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply