Сила

Прочит: Псалм 27:1-5

 

„Господ е светлина моя и избавител мой; от кого ще се боя? Господ е сила на живота ми; от кого ще се уплаша?“

(Псалм 27:1)

 

Животът ми се развиваше добре, но изведнъж всичко се промени. В продължение на седмица всеки ден бях в лекарския кабинет. Откриха ми макулна дегенерация. Сякаш не ми беше достатъчна глаукомата. Освен това бях си разтегнала менискус и имах болезнена киста на същото коляно. И това не ми беше достатъчно. Лекарят ми каза, че имам диабет. „Боже – молех се, – кога ще свършат проблемите?“ Чувствах се ужасно и имах много въпроси, затова търсех Божията помощ.

Малко по-късно се замислих за Йов. Неговата вяра в Бога беше изумителна, като се има предвид през какво премина. Помислих и за Павел, който толкова пъти беше затварян и бит, а претърпя и корабокрушение. Колко ли пъти те двамата са се питали кога ще свършат бедите им? А страданията на Исус? Той беше бит и унижаван, но това не беше всичко. Исус умря на кръста и така ни спаси.

Вярвах, че Бог ми дава всички тези мисли, за да осъзная, че мога да се справя с изпитанията. Знаех, че Той ще бъде с мен през цялото време. Почувствах се по-добре, по-силна. Господ ми даде сила тогава, ще ми дава сила и в утрешния ден.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за Твоята сила, която ни помага да продължим въпреки болката и промените. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията милост и сила са нови всяка сутрин.

Маргарет Бишъп (Кентъки, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ БОРЯТ С РАЗЛИЧНИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply