Сила

Прочит: Псалм 61:1-3

 

„Послушай вика ми, Боже, внимавай в молбата ми.“

(Псалм 61:1)

 

Един ден, докато се приготвях да отида на работа, се обади баща ми и ми каза, че майка ми е починала в съня си. Сърцето ми се сви. Звъннах на началника си, за да предупредя, че не мога да отида на работа. Реших да направя петминутната си разходка с колата до плажа. Беше толкова мъгливо, че виждах само на няколко крачки пред себе си. Помислих си: „Точно така се чувствам сега. Какво следва? Какво ще правя? За какво да се моля? Не мога“.

Нямах отговори. Гледайки мъглата пред себе си, коленичих и със сълзи започнах да си казвам първите три стиха от Псалм 61. Изведнъж чух писък на чайка. Погледнах нагоре и макар да не можех да видя нищо, освен мъгла, почувствах, че някакъв мир ме обгръща. Станах, качих се в колата и се върнах вкъщи, повтаряйки си Псалм 61:1-3.

Не е лесно да свикна да живея без своята майка. Тя ми липсва всеки ден. Съпругата ми, баща ми, моите сестри и църковното семейство са около мен и ми помагат да премина по-леко през болката. И най-важното – Бог ми дава силата, от която се нуждая. Когато не зная как да се моля, се моля с думите на Псалмите.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти, че си с нас при всякакви обстоятелства. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да ми даде сила, когато най-много се нуждая от нея.

Джордж Хилиард (Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СКЪРБЯТ ЗА ЗАГУБАТА НА ЛЮБИМ ЧОВЕК.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply