Сила да издържим

Прочит: Псалм 18:1-6

„За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява.“
(Филипяни 4:13)

„Христос ни дава сила, за да издържим“. Тези думи стоят закачени в нашата кухня от 2003-та година насам. Аз обичам да слагам мисълта за деня от „Духовна манна“ на видно място, за да насърчава всички в семейството. Когато поставих тази мисъл, имахме сериозни проблеми, затова решихме тя да остане по-дълго време. Тя ни напомняше да разчитаме на Бога всеки ден.
Библията ни казва, че Господ е нашата сила (Псалм 18:1, 28:7) и че силата ни се подновява, когато Го чакаме (Исая 40:31). Апостол Павел научи този урок чрез измъчващия го „трън в плътта“ (2 Коринтяни 12:7).
Таблото с насърчителни мисли в нашата кухня ми напомняше, че Бог чрез Христос ни дава сили, докато моята баба боледуваше, когато наш роднина се самоуби, когато татко разбра, че е болен от рак, и докато страдахме заради неговата загуба и загубата на баба. Насърчителните думи за Божията любов и милост са всекидневна утеха за мен и моята майка. Мисълта за деня е обещание за всеки един ден.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че всеки ден ни напомняш колко ни обичаш. Помагай ни да разчитаме на Теб, за да подновяваш нашата сила. Амин.

Мисъл за деня: Христос е моята сила – днес и всеки ден.
Джанин Къти (Вирджиния)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА БОЛНИ.

Остави коментар

Live Reply