Сила и немощ

Прочит: 2 Коринтяни 12:6-10

 

„… Той ми каза: Доволно ти е Моята благодат; защото силата Ми в немощ се показва съвършена.“

                                                                     (2 Коринтяни 12:9)

 

Когато разбрах, че имам диабет от първи тип, целият ми живот се промени. Много се изплаших, но с времето се сближавах все повече с моите роднини, приятелите и с Бога. Открих, че когато съм слаб, с Господ мога да бъда силен.

Пасторът помоли моето семейство да сподели с другите хора в църквата преживяванията, през които преминаваме. Много се притеснявах, докато той ни задаваше въпроси. Казах му: „Зная, че това изпитание Бог ще използва за добро“, макар че не знаех как точно.

Минаха три години, откакто разбрах, че съм болен. Много често се изморявам, влудява ме това постоянно измерване на захарта и поставяне на инсулин. Но Бог ме направи по-силен. Вече не се страхувам толкова много.  Понякога Го питам защо имам това заболяване и се надявам един ден да ме изцели.

Бог използва това изпитание за нещо добро. След онова споделяне в църквата, разбрахме, че там е присъствал един човек, който съвсем скоро разбрал, че е болен от диабет, и преминавал през всички тези трудности, които за мен вече са познати. Когато слушал нашия разказ, той си помислил: „Ако това момче има смелостта да се изправи срещу болестта, тогава и аз ще успея“.

Всеки страда от нещо, аз – от диабет, но с Божията помощ искам да бъда полезен за другите въпреки това изпитание.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че обръщаш нашата слабост в сила и че използваш трудностите за добро. Амин.

 

Мисъл за деня: Как Бог ми дава сила в немощта?

Чейс Мартин (Тенеси)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА, БОЛНИ ОТ ДИАБЕТ.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply