Сила, от която се нуждаем

Прочит: Лука 24:13-35

 

„Той им каза: Какви са тези думи, които разменяте помежду си по пътя? И те се спряха натъжени.“

                                                                              (Лука 24:17)

 

Разводът ме изтощи. Моите родители бяха разведени и си бях обещал децата ми никога да не изпитат тази болка. Ето че това време дойде – мечтата ми за здраво семейство беше съсипана. Обърнах се за помощ към Бога, за да бъда добър баща за децата си. Те останаха да живеят с мен и бях благословен да се грижа за тях и да се радвам на щастието им.

След време се ожених за жена, която споделя моята вяра. Нейната любов и приятелство ми помогнаха да се възстановя. Сега се радваме на здраво семейство.

Отчаянието, което изпитвах след развода си, не може да се сравни с това, което преживяха Христовите ученици след Неговата смърт. Не само техният любим Учител ги беше напуснал, но и надеждата за освобождение и независимост на народа им. Но както моята болка отстъпи място на новата радост, така и учениците не изпитваха отчаяние дълго време, защото Спасителят възкръсна.

Христос е по-силен дори от най-силното ни отчаяние. Когато надеждата ни напуска, можем да намерим сила в Неговото възкресение, което ни напомня, че животът ни има смисъл и ни носи радост.

 

Молитва: Помогни ни, о, Христе, да намерим в Теб сила да превъзмогнем болката и да открием нова надежда. Нека принасяме духовни плодове и така да прославяме Твоето име. Амин.

 

Мисъл за деня: Христос ни призовава към нова надежда и живот.

Клифърд Роули (Мисури)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА В РАЗВОД.

Остави коментар

Live Reply