Сила в Христос

Прочит: Филипяни 4:10-13

 

„За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява.“

                                                                               (Филипяни 4:13)

 

Месеци наред с шестте ми деца бяхме бездомни и живеехме в старата ни кола, която вече не беше в движение. Налагаше се да търсим храна по улиците и да се мием по бензиностанциите. Всеки ден водехме борба за оцеляване. Приятелите и роднините ни обърнаха гръб, сякаш бяхме престъпници. Много хора виждаха, че живеем в колата, но се правеха, че не забелязват. Продадохме всичко, което имаме, за да си намерим дом. Оставихме си само малко дрехи, одеяла, съдове и Библията. Нощем, докато всички спяха, аз плачех и питах Бога какво да направя. Споделях Му, че съм отчаяна до смърт.

Една вечер отворих Библията, за да потърся в нея насърчение, и попаднах на днешния стих. Прочетох тези думи, после си ги повторих няколко пъти, за да усетя силата, която носят. Осъзнах, че каквото и да се случва, колкото и да ни е тежко, в Христос Бог ни е дарил със сила да се справим и да наследим вечен живот.

Всички преживяваме неща, които ни сломяват. Те ни изглеждат невъзможни за преодоляване, но нека не забравяме, че винаги сме в Божите ръце. С Неговата помощ и с помощта на няколко човека, които Той изпрати в живота ми, моето семейство вече не живее в колата. Сега знам, че в никоя борба не сме сами, защото всяка победа получаваме от Бога чрез Христос.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни даваш сила да преодоляваме изпитанията в живота. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ще ме укрепи и привдигне.

Джуди Айщет (Оклахома)

 

Да се молим за: БЕЗДОМНИТЕ ХОРА.

 

Остави коментар

Live Reply