Сила

Прочит: Ефесяни 6:10-18

 

„Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден и като надвиете на всичко, да устоите.“

                                                                            (Ефесяни 6:13)

 

Чувствах толкова силна болка в гърдите, че едва си поемах въздух. Съпругът ми ме закара в болницата. Направиха ми операция и останах под наблюдение пет дни. Операцията беше успешна, но трябваше да се справям с последствията от нея. Когато ме изписаха, бях много слаба и не вярвах, че някога ще полагам толкова усилия, за да върша елементарни неща.

Забелязала съм, че същото може да се случи и в духовния ни живот. Когато дълго време не чета Библията и не се моля, започвам да се чувствам слаба. Реша ли да преодолея последствията, чувствам, че нямам достатъчно сили.

Както физическите упражнения ми помагат всеки ден да поддържам тонус, така и редовното четене на Библията и молитвата ми помагат да се справя с духовните битки, които се налага да водя, например с лошия език и алчността. За да съм здрава и пълноценна, трябва да поддържам и физическото, и духовното си състояние. Затова редовно се разхождам сред природата и ходя с Исус, като се моля и чета Неговото слово ежедневно. Тези редовни упражнения ми дават силата, от която се нуждая, за да се справям с трудностите на живота.

 

Молитва: О, Боже, благодарим Ти, че ни помагаш да се тренираме всеки ден, за да устоим на житейските битки. Нека използваме благодатните средства, които ни предоставяш, за да бъдем стабилни във вярата. Амин.

 

Мисъл за деня: Ходенето с Христос ни изгражда и ни дава духовна сила.

Лин Каридис (Мичигън)

 

Да се молим за: ХОРАТА СЪС СЪРДЕЧНИ БОЛЕСТИ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply