Силата на Божието присъствие

Прочит: Ефесяни 3:14-21

 

„За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява.“

                                                                          (Филипяни 4:13)

 

Преди няколко години преживях голяма загуба, когато двадесетгодишният ми брак се разпадна. Въпреки че съм психолог и съм помагала на много хора в подобни ситуации, чувствах, че не мога да се справя сама с болката. През целия си живот, особено в детството, бях чувала думите на Филипяни 4:13, но никога не бях вниквала в тяхната важност. Те носят посланието за истината и силата на Христовото обещание.

Обърнах се към Бога. Общувайки повече с Него, научих, че Той винаги е до нас и ни утешава и укрепява. Без Бога не бих се справила с болката и тъгата.

Днес се чувствам силна благодарение на Божията любов. Моля се всеки наранен човек да почувства Божието присъствие и милост.

 

Молитва: Любящи Боже, помагай ни винаги да Ти се доверяваме. Укрепявай ни чрез Своето присъствие. Молим се в името на Исус: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Когато почувствам, че не мога да продължа, Божията сила ще ме укрепи.

Мейбъл Марин (Колумбия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПРЕЖИВЯВАТ КРИЗА В БРАКА СИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply