Силата на молитвата

Прочит: Ефесяни 3:14-21

„… Всичко, каквото поискате в молитва, вярвайте, че сте го получили, и ще ви се сбъдне.“
(Марк 11:24)

Родена съм в християнско семейство и ходехме на църква всяка неделя, но когато бях тийнейджърка, родителите ми се разделиха и преживях криза на вярата. Дълги години се питах: Съществува ли Бог? Защо позволява страдание в моето семейство? Отдадох се на учене, продължих образованието си и станах медицинска сестра. После започнах работа в детска болница.
Бях една от сестрите на смяна в спешното отделение, когато докараха едно 12-годишно момиче на име Алехандра. Беше в кома заради менингит. Другата сестра ми каза: „Остани с Алехандра. Аз ще се погрижа за останалите пациенти в отделението“. Не зная защо, но започнах да се моля. Молих се цяла нощ с надеждата детето да не умре и Бог да се намеси. В 5.45 сутринта, точно преди да свърши смяната ми, Алехандра отвори очи, хвана ръката ми и каза: „Беатрис“.
От онзи ден съм превърнала молитвата в постоянна практика, защото знам, че Бог е с нас във всеки един момент и във всяка ситуация. Той никога няма да ни изостави.

Молитва: Боже, извор на всяко благо, Ти имаш план за всекиго от нас. Знаеш кога вярата ни е крехка и подновяваш нашата надежда. Благодарим Ти в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: За кого ще се моля днес?
Беатрис Насо (Уругвай)

Да се молим за: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СПЕШНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ.

Остави коментар

Live Reply