Силата на молитвата

Прочит: Матей 6:25-34

 

„… всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.“

(1 Петр. 5:7)

Преди няколко месеца ми се случи нещо, което за някого може да е незначително, но за мен беше особено важно. Наближаваше рожденият ден на моя близка приятелка и аз мислех какво да ѝ подаря този път. Свързваше ни 50-годишно приятелство и си бяхме подарявали какво ли не. Един ден, минавайки през центъра на града, видях на една витрина оригинален и практичен сувенир. Казах си: „Ето това е хубав подарък за моята приятелка“, но бързах и реших да го купя в друг ден.

Когато се върнах на мястото, магазина го нямаше. Обикалях с дни, но не го откривах. Явно се бях заблудила, а рожденият ден наближаваше. Замислих се за друг подарък, но не можех да избера. Сувенирът не ми излизаше от ума. Реших пак да потърся магазина и се помолих: „Милостиви Господи, помогни ми да разреша проблема, заведи ме до онзи магазин!“. Отидох в същия район, но този път слязох малко по-надолу по една от улиците. Изведнъж погледът ми се спря на онази витрина. Тя сякаш ми се усмихваше с красивите сувенири, а аз знаех, че всъщност Бог ми се усмихва, докато ми помага.

Купих така желания подарък и от сърце Му благодарих. Оттогава си мисля – дали ако Го бях помолила по-рано, проблемът ми щеше да се реши по-бързо, без безумни обиколки? Но това знае само Бог.

 

Молитва: Боже, Ти знаеш всичките ни мисли. Благодаря Ти, че чуваш и отговаряш на моите молитви. Благодаря Ти за всичко необходимо, което ми даваш, и за всичко ненужно, от което ме лишаваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог решава дали да отговори на молитвите ни според нашите нужди и според подходящия момент.

Варта Берберян-Гарабедян (Варна, България)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА В ЗАТРУДНЕНИЕ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply