Силата на вярата

Прочит: Псалм 18:1-6

„В утеснението си призовах Господа и към Бога мой извиках. От храма Си Той чу гласа ми и викът ми пред Него стигна до ушите Му.“
(Псалм 18:6)

Родена съм в християнско семейство и като малка участвах в дейностите за деца, които организираха в църквата. Когато пораснах, служех като неделен учител, а по-късно участвах и в работата с младежи. Въпреки всичко това не си давах ясна сметка какво място има Бог в живота ми.
Всичко започна един следобед, когато целият ми свят се срина. Лекарят ми съобщи, че имам огромна киста на яйчника и трябва да се оперирам. Болката се засилваше, както и страхът от бъдещето. Всеки ден се молех Бог да ми помогне и да премахне кистата.
Преди решаващия медицински преглед Го помолих да ми даде сила и смелост, за да се изправя пред фактите, каквито и да са те. По време на погледа гледах как докторът търси кистата. С известно смущение той заяви: „Не откривам нищо, няма я“. Когато чух това, сърцето ми се изпълни с радост и заби лудо. Нямах никакво съмнение, че Бог проявяваше Своята сила.
Излязох от болницата, прославяйки Господ. Убедена съм, че винаги можем да се доверим на Него, защото Той може да стори всичко.

Молитва: Всемогъщи Боже, благодарим Ти, че чуваш молитвите ни и ни подкрепяш. Помогни ни да приемаме обстоятелствата с увереност, че винаги си с нас. Амин.

Мисъл за деня: Когато живея според Божията воля, ставам свидетел на неизмеримата Му сила.
Рут Манчила Казалес (Мексико)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ЧУВАТ СТРАШНА ДИАГНОЗА.

Остави коментар

Live Reply