Силата ни идва от Бога

Прочит: Исая 41:8-10

 

„… не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.“

                                                                                      (Исая 41:10)

 

Почувствах как хеликоптерът се издига над земята. Аз бях привързан здраво към носилката и се опитвах да дишам през кислородната маска. Лекарката от спешната помощ ме наблюдаваше внимателно: „Добре ли сте?“ – попита тя. Отвърнах утвърдително, но не бях добре. Трябваше да ме закарат до по-голяма болница. Знаех, че има опасност да умра. „Това ли беше всичко?“ – питах Бога. „Не, това не е всичко!“ – чух отговора съвсем ясно.

Погледнах през прозореца: бели облаци и синьо небе. Тревогата ми започна да намалява. Почувствах някаква сила в тялото си. Бях сигурен, че ще се оправя.

Исая ни напомня, че Бог избра хора, които не се славеха с голяма сила, но станаха най-силните Негови служители. Той ги подкрепяше и ги преведе през всички изпитания. Те не винаги вяха верни, но Господ винаги беше с тях. Неговата любов никога не ги остави сами. Същото е обещано и на нас. Бог е любов и ще ни преведе през всички трудности на живота.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти, че ни подкрепяш и водиш през всички трудности в живота. Напомняй ни, че винаги си близо и ни помагаш да останем верни. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е изворът на нашата сила.

Денис Кърк-Хол (Тексас)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ В СПЕШНАТА ПОМОЩ.

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply