Силен, когато си слаб?

Прочит: 2 Коринтяни 12:7-10

 

„Затова намирам удоволствие в немощи, в укори, в лишения, в гонения, в притеснения за Христос; защото когато съм немощен, тогава съм силен.“

                                                              (2 Коринтяни 12:10)

 

В интервютата за работа винаги трябва да обяснявам какви са силните ми страни. Веднъж, докато се подготвях за поредното, се замислих, че всъщност по-подходящо е да ме питат кои са слабите ми страни. Аз съм християнин и се чувствам по-силен, когато съм слаб, защото тогава единствената сила и помощ идва от Господа. В такива моменти съм най-склонен да се покоря на Неговата воля, вместо да се опитвам да постигна всичко само със собствените си сили и познания.

Научил съм, че моментите на слабост ми помагат да се изправя пред ограничените си човешки възможности и да осъзная, че истинската сила идва от Бога. Когато съм слаб, имам две възможности – или да наранявам другите хора, опитвайки се да скрия своята несигурност, или да се доверя на Божията любов, която променя начина ми на мислене, така че да не се чувствам застрашен. Мога да избера да не се поддавам на гнева си, а да отворя сърцето си за Божията любов, която стопява гнева и премахва горчивината, както и всички емоции, които чувството за беззащитност води със себе си – тревогата, страха, дълбоката неудовлетвореност.

Думите на апостол Павел от днешния прочит може да звучат парадоксално, но са истина. Истинската ни сила не се изразява в това, което можем да направим, а в способността да поверим проблемите си на Христос и да възложим цялата си надежда на Него, защото Неговата сила е несравнима.

 

Молитва: Господи Исусе, възлагаме надеждата си на Теб, за да премахнеш нашата слабост и да ни направиш истински силни. Амин.

 

Мисъл за деня: С Христос мога да съм силен, когато съм слаб.

Уилям Пийпълс (Калифорния)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СИ ТЪРСЯТ РАБОТА.

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply