Силни във вярата

Прочит: 1 Тимот. 4:7-10

„Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно…“
(1 Тимот. 4:8)

В часовете по физическо в колежа научих, че три типа тренировки с тежести изпълняват три различни цели: продължителното вдигане на леки тежести допринася за мускулната издръжливост, средните тежести за по-кратко време помагат за мускулния растеж, а упражненията с големи тежести за много кратко време правят мускулите плътни. Осъзнах, че хората могат да станат по-силни по различни начини. Например слабият маратонец тренира толкова съвестно, колкото и щангистът, а се различават съществено по външен вид.
След като преминах през този курс в колежа, реших да обърна повече внимание на физическите тренировки, но резултатите ме изненадаха. Вместо да изграждам мускули, аз открих, че все повече се харесвам такъв, какъвто съм. В същото време се приближавах към Бога, като ежедневно се молех и изучавах Неговото слово, и все повече чувствах Неговото присъствие.
Ние, които принадлежим към Христовото тяло, всеки ден тренираме себе си, като устояваме на изпитанията и търсим разбиране. Някои от нас са получили силата на образованието, други са заздравявали вярата си в своите опитности с Бога. Някои вдигат тежести, а други тичат на далечни разстояния, но всички черпим сили от единствения истинен Бог.

Молитва: Господи, благодарим Ти за духовната сила, която ни даваш. Помагай ни да обичаме хората такива, каквито са. Амин.

Мисъл за деня: Физическата ни форма има особена ценност, когато е проява на духовна сила.
Джеф Грогън (Индиана)

Да се молим за: АТЛЕТИТЕ.

Остави коментар

Live Reply