Символи на победа

Прочит: Откровение 21:1-7

„Който победи, ще се облече така в бели дрехи; и Аз никога няма да залича името му от книгата на живота, а ще изповядам името му пред Моя Отец и пред Неговите ангели.“
(Откровение 3:5)

Винаги съм следил историите на олимпийските състезатели, но допингът, съдийските измами и манипулациите са ме накарали да потърся други примери за победа. Днес се вълнувам от малките, но значими победи, които често не са забелязвани. Впечатлява ме примерът на майката, която е станала в ранни зори и използва градския транспорт, за да помага на своите деца. Оценявам силата на тези, които са живели в някаква зависимост и са решили да променят живота си. Вдъхновява ме примерът на един зидар от Сао Пауло, който губи двата си крака, жена му го напуска, но той е развива в своята професия и се жени повторно.
И в спорта, и в живота се впечатлявам от истории за преодоляване на трудности чрез посвещение и смелост. Вероятно по същата причина авторът на Откровение използва някои символи за победа от своето време – одежди, корони – за да насърчи преследваните християни да устоят във вярата и да възтържествуват. Ако следваме Бога, ще издържим всички изпитания и ще стигнем до победа.

Молитва: Боже, насърчавай ни, когато сме изправени пред предизвикателства. Помогни ни до устоим докрай, за да се увенчаем с победа. Молим се в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Трудностите са възможност да проявим твърдостта на вярата си.
Хосе Аперасидо (Бразилия)

Да се молим за: ГЕРОИТЕ, КОИТО СРЕЩАМЕ ВСЕКИ ДЕН.

Остави коментар

Live Reply