Синият зюмбюл

Прочит: 1 Солунци 5:12-21

 

„Винаги се радвайте. Непрестанно се молете. За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христос Исус.“

(1 Солунци 5:16-18)

 

Докато се разхождах из квартала, забелязах един изоставен двор, който беше пълен с плевели и суха пръст. На едно място обаче видях красив син зюмбюл. Това ми напомни за сентенцията „Цъфти там, където си посаден“. Понякога тя ме е насърчавала – когато съм се намирала на място, на което не съм искала да бъда. В такива трудни моменти бързо започвам да се оплаквам, но по-добрият избор е да раста и да давам плод там, където се намирам.

Мисля, че цитираните стихове от 1 Солунци ни дават пример как можем да цъфтим в трудни обстоятелства – финансови, свързани с взаимоотношенията ни, здравословни. Първо, можем да помислим за всичко, което имаме в Исус и което ни радва. Второ, можем да се молим непрестанно, като искрено споделяме на Бога своите тревоги и търсим Неговата помощ. Нищо не можем да постигнем само със собствените си сили. И трето, Павел ни казва да бъдем благодарни за всичко, което Бог ни подарява всеки ден. Радостта се завръща, когато прославяме Бога, Който ни обича където и да се намираме, на каквото и място да сме посадени.

 

Молитва: Боже, извор на любов, благодарим Ти за Твоята милост. Бъди с нас, където и да се намираме днес, и ни давай радост и благодарни сърца, за да Те прославяме с живота си. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да намеря радост във всякакви ситуации, като прославям Бога.

Ан Стюарт (Австралия)

 

Да се молим за: ГРАДИНАРИТЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply