Скъп гост

Прочит: Лука 22:14-20

 

„И езикът ми ще разказва Твоята правда и Твоята хвала всеки ден.“

                                                                             (Псалм 35:28)

 

В църквата беше съвсем тихо, когато чух два гласа. Единият каза: „Отивам до магазина да взема малко месо и картофи за вечеря“. Другият промълви: „Вземете и яжте: това е тялото Христово, разчупено за вас“.

Възрастната жена зад мен беше решила да си поприказва по време на Причастието и това много ме подразни. Изобщо не беше подходящият момент за разговори за храна.

По-късно се замислих, че за някои бедни хора темата за храната е на първо място. Сетих се и за учениците в деня на Тайната вечеря. Вероятно докато Исус е разчупвал хляба, някой е попитал друг: „Дали взехме достатъчно хляб?“.

Помислих си за Исус, Който е Бог на целия свят, на небето и земята, и се запитах дали понякога не се заблуждаваме, че богослужението е извън реалния живот. Срещата с Исус на Неговата трапеза е специален момент, но Живият хляб може да ни срещне и да бъде с нас дори когато с онази жена сядаме, за да хапнем месо и картофи.

 

Молитва: Господи, нашето най-голямо желание е да Те прославяме в Твоя храм, но нека не забравяме, че целият ни живот трябва да бъде прослава на Твоето име. Амин.

 

Мисъл за деня: Христос винаги е скъп гост в нашия живот.

Колин Харбах (Англия)

 

Да се молим: ДА ПОСРЕЩАМЕ ХРИСТОС КАТО СКЪП ГОСТ ВЪВ ВСЕКИ ДЕН ОТ НАШИЯ ЖИВОТ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply