Скъпоценен подарък

Прочит: Псалм 119:105-112

„Твоето слово е светилник за краката ми и виделина на пътеката ми.“
(Псалм 119:105)

Протегнах ръка, за да взема подаръка си, докато всички в църквата гледаха към мен. Беше голяма кафява книга, надписана със златисти букви: „Библия“. В онзи момент не осъзнавах колко скъпоценен е този подарък за мен.
Няколко години по-късно държах в ръка същата тази кафява Библия, докато се разхождах из една малка селска църква. Всяка неделя, докато четях написаното в нея, вярата ми в Божието слово ставаше реална.
Ние често разчитаме да слушаме словото чрез други хора, но не отваряме собствената си Библия, а тя е светилник за пътеката ни – днес и за в бъдеще. Четенето на Библията ни дава насока във всеки етап от нашия живот. Тя ни насърчава да прощаваме, да намираме надежда, да обичаме.
Подаръкът от моята църква за завършването на училище ми служи вярно вече 30 години. Нейните страници, изтъркани с времето, са пълни с бележки, които са ме водили през годините. Думите на Божието слово в продължение на 30 години ми дават мъдрост. То наистина е светилник за краката ми. Този дар е за всички нас.

Молитва: Боже, благодарим Ти за Библията и за това, че чрез нея Ти ни водиш. Нека нейните думи станат за нас светилник, който да проправя пътя ни всеки ден. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще търся насока от страниците на Библията.
Кристи Удс (Оклахома)

Да се молим за: УЧЕНИЦИТЕ И СТУДЕНТИТЕ, КОИТО СЕ ДИПЛОМИРАТ ТАЗИ ГОДИНА.

Остави коментар

Live Reply