Скоро

Прочит: Исая 40:1-5

„Утешавайте, утешавайте народа Ми, казва вашият Господ (…) Глас на един, който вика: Пригответе в пустинята пътя за Господа…“
(Исая 40:1, 3)

Много ми е трудно да чакам търпеливо. Помня как, когато бях дете, гледах нетърпеливо през прозореца в очакване на братовчедите ми, които щяха да ни дойдат на гости. С тях си бяхме писали и изпращали снимки, но никога не се бяхме виждали на живо. Стоях на прозореца с часове и се питах няма ли вече да пристигнат. „Скоро“ – ми отговаряше мама. Въпреки изтощителното чакане аз не губех надежда, защото те бяха обещали. Макар че закъсняха, те дойдоха и аз не останах разочарован.
В днешния библейски прочит Бог говори чрез пророк Исая, за да утеши народа, за да им каже, че нищо няма да попречи на тяхното спасение. Сред отчаянието и болката Той им дава надежда. Но те трябва да са търпеливи и да очакват Божието избавление.
Господ обеща, че Йерусалим ще бъде избавен. Ние продължаваме да се надяваме на Божието обещание и няма да останем разочаровани. Когато празнуваме Рождество Христово, си напомняме, че наистина дойде Спасител.

Молитва: Отче, благодарим Ти, че ни даваш надежда чрез Своя Син – Исус. Приготви нашите сърца, за да празнуваме Неговото Рождество. Амин.

Мисъл за деня: Ние с надежда очакваме идването на Исус – нашия Месия.
Майк Медейрос (Калифорния)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ НАДЕЖДА.

Остави коментар

Live Reply