Скръб

Прочит: Псалм 121:1-8

 

„… скръбта произвежда твърдост, а твърдостта – изпитана правда, а изпитаната правда – надежда. А надеждата не посрамва, защото Божията любов е изляна в сърцата ни чрез дадения ни Свят Дух.“

                                                                      (Римляни 5:3-5)

 

Новината, че имам мозъчен тумор, ме изкара от релси. Два припадъка бяха накарали лекарите да ме изследват и да открият голям тумор в мозъка ми точно преди да започна втората година от обучението си в колежа.

Последваха много тежки четири години: лечение, изследвания, безсъние, напълняване и страх. Но Бог ми даваше сила всеки ден. Получавах насърчителни картички и писма, обаждаха ми се по телефона хора, които ме подкрепяха, посещаваха  ме братя и сестри, които се молеха за мен. Всичко това ми показа колко съм благословена. Зная, че не съм сама.

Израснала съм в християнско семейство, винаги съм ходела на църква, посещавах християнски събирания с колеги от колежа и сигурно затова съм възприемала вярата като даденост. Заболяването ми показа Божията слава по съвсем нов начин – така, както никога не я бих преживявала преди.

Страданието ни учи да се доверяваме на Бога и на Неговите планове по един съвсем нов начин. Когато преживяваме Неговото избавление, можем да споделяме Божията светлина и с другите хора, като им разказваме какво Исус прави за нас. Никой не иска да преживява болка, но нека бъдем уверени, че когато се случи, Бог няма да ни изостави нито за миг.

 

Молитва: Небесни отче, когато се изправяме пред трудности, уверявай ни в Своята любов към нас; напомняй ни, че никога не ни изоставяш; помагай ни да Ти се доверяваме напълно. Амин.

 

Мисъл за деня: Чрез изпитанията се учим да се доверяваме повече на Бога.

Кати Суигарт (Пенсилвания)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА СЕРИОЗНО БОЛНИ.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply