Скрити таланти

Прочит: Матей 25:14-29

 

„А този, който получи единия, отиде, изкопа дупка в земята и скри парите на господаря си.“

(Матей 25:18)

 

Преди години реших да подредя в кутии куклите, които дълго бях събирала и имаха стойността на антики, и да ги прибера в мазата. Малко след това дъщеря ми получи предложение да се включи в една медицинска мисия в Ямайка и когато се замислихме откъде бихме могли да намерим някакви допълнителни пари, с които тя да може да замине, се сетих, че мога да продам своята колекция по интернет.

Отварях кутиите и си припомнях колко щастлива съм била, докато съм намирала всяка кукла. Сетих се и за притчата на Исус за талантите. Почувствах се като онзи слуга, който бе заровил таланта, получен от господаря, вместо да го използва. Сякаш бях скрила в мазата съкровище, което можеше да послужи за една много благородна цел.

Продадох куклите и вече имах достатъчно средства, за да платя пътуването на дъщеря ми. Тя замина на мисията, където трябваше да работи със сираци, да помага в зъболекарски кабинет и да посещава болни и нуждаещи се хора. Когато се върна, беше щастлива и променена.

Идеята за продажба по интернет постави началото на един проект в нашата църква. В него постепенно се включиха хора, които бяха съхранявали различни „съкровища“ в своите мази и тавани. Освен това помогнах да се основе фонд за студенти, които участват в хуманитарни мисии. Започнахме да събираме повече от 25 000 долара годишно. Изкопаването на моя скрит „талант“ доведе до резултати, които дори не бих си представяла.

 

Молитва: Щедри Боже, благодарим Ти за Твоите дарове на любов, милост и желание за служение. Нека ги споделяме и с другите. Амин.

 

Мисъл за деня: Къде мога да открия скрити таланти, които да използвам за Божието дело?

Синтия Цимбелман-Бур (Канзас)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ОТИВА НА МИСИОНЕРСКО ПЪТУВАНЕ.

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply