Скрито съкровище

Прочит: Исая 54:9-12

 

„Но Бог препоръчва Своята любов към нас в това, че когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.“

                                                                                 (Римляни 5:8)

 

Един много стар керамичен съд с дървен капак стои близо до входната ни врата. Скоро мъжът ми имаше работа там и го премести, за да не му пречи. Като чул, че нещо в съда дрънка, махнал капака и открил вътре камъчета. Имало и бележка: „За татко, с любов от Джена“.

Дъщеря ни Джена сега е на 27 години. Когато ѝ разказах за находката, тя каза, че не си спомня нито да е слагала камъчета в съда, нито да е писала бележка. Но почеркът със сигурност беше нейният. Чудехме се какво я е накарало да скрие камъчета в онзи съд. Каквато и да е била причината, мъжът ми много се зарадва на това откритие. Той си представяше как Джена е търсела камъчета и внимателно е писала бележката – това бе за него прекрасно свидетелство за нейната любов.

Ние също можем да открием такива съкровища, които са знаци за Божията любов, оставени за нас по страниците на Неговото слово. Ако никога не отваряме Библията, няма шанс да ги открием, но когато я разлистим и някой стих проговори дълбоко на нашето сърце, можем да сме сигурни, че той е послание на любов от нашия Господ.

 

Молитва: Святи Отче, когато четем словото Ти, отваряй нашите сърца, за да познаем Твоята любов към нас. Нека Твоите думи намерят добра почва в нас, за да споделяме и с другите Твоите съкровища. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ме познава и ме обича.

Валъри Фостър (Ню Йорк)

 

Да се молим за: ГРУПИТЕ ЗА БИБЛЕЙСКО ИЗУЧАВАНЕ.

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply