Слонове или щурци?

Прочит: Псалм 1:1-3

 

„Най-накрая, братя, всичко, което е истинно, което е честно, което е праведно, което е чисто, което е любезно, което е благодатно, ако има нещо добродетелно и ако има нещо похвално – това зачитайте.“

                                                                            (Филипяни 4:8)

 

Някога имали ли сте слон вкъщи? Едва ли. Но ако бяхте имали, щяхте да знаете точно къде се намира. А щурец имало ли е у вас? Миналата година у нас имаше и го търсих дни наред. Слушах песните му непрекъснато и точно когато мислех, че съм разбрал къде се намира, той млъкна. Изгубих толкова време с него – да го слушам, да го търся! Когато спрях да се занимавам с него, един ден той просто изчезна.

Понякога животът ни носи „слонове“: тежки изпитания като смърт на близък човек, развод, болести; но повечето от дните ни преминават под звуците на щурците – малки неща, които ни дразнят, стресират ни, изпълват мислите ни и отклоняват вниманието ни от важните въпроси в живота.

Когато шумът от щурците започне да ни изморява, можем да си помогнем, като потърсим Божията помощ в Библията и в молитва. Можем да размишляваме върху това кое е истински важно. Когато слушаме Божиите думи, няма да чуваме щурците!

 

Молитва: Велики Боже, насочи вниманието ни към Теб и към начина, по който можем да Ти служим в този свят. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато мисля за Бога, няма да чувам шума на „щурците“.

Майкъл Вафън (Тенеси)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ЧУЯТ БОЖИЯ ГЛАС.

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply