Слушай внимателно

Прочит: Йоан 14:15-27

 

„А Утешителят, Святият Дух, Когото Отец ще изпрати в Мое име, Той ще ви научи на всичко и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.“

(Йоан 14:26)

 

Преди години със семейството ми решихме да бъдем приемни родители на момичета. Всеки път, когато някое се връщаше при своите родители или настойници, ние преживявахме онази сладка болка, която с времето започна да ни изтощава емоционално. Взехме решение да спрем да приемаме деца.

Тогава в училището, където преподавам, ми се обадиха от социалните служби, за да ме попитат дали сме съгласни да се грижим за четиригодишно момиче, чиито братя и сестри са били взети от други семейства. Отказах и затворих телефона. Върнах се при своите третокласници, а едно от децата ме прегърна и ми каза: „Госпожо, толкова сте добра“. Сякаш някой ме обля със студена вода. Аз – добра? Току-що бях отказала да се грижа за четиригодишно дете. Почувствах подтика на Святия Дух, обадих се на социалните и казах, че ще приема момиченцето, ако бързо му намерят постоянен дом.

Това още не се е случило. Минаха 14 години, откакто Святият Дух ме насърчи да приема малкото, беззащитно дете в нашия дом. Сега то е красива млада дама, която донесе на семейството ми толкова много благословения!

 

Молитва: Милостиви Боже, помагай ни да разпознаваме гласа на Святия Дух и да помагаме на хората, които са най-беззащитни. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще служа на Христос, ако винаги слушам внимателно Святия Дух.

Ана Силвия Педроса (Пуерто Рико, САЩ)

 

Да се молим за: ПРИЕМНИТЕ СЕМЕЙСТВА.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply