Слушам и търся

Прочит: 3 Царе 19:1-18

„… но Господ не беше във вятъра. А след вятъра имаше земетресение, но Господ не беше в земетресението. А след земетресението – огън, но Господ не беше в огъня. А след огъня – тих и нежен глас.“
(3 Царе 19:11-12)

В един студен ясен ден се разхождах из блатист участък в централната част на Флорида. На едно място спрях, за да погледам една синя чапла, която беше застанала и тихо се взираше, за да открие риба. Много по-нататък видях бяла чапла, която също ловеше риба. Докато първата седеше и чакаше храната си, втората се разхождаше и внимателно оглеждаше водата. Двете имаха различен метод на риболов, но и двете щяха скоро да се нахранят.
Аз не съм особено търпелив човек, повече приличам на бялата чапла. Търпението не е моята сила, но то е ключът към слушането – на хората и на Бога. Почти всяка сутрин отделям време, в което да слушам Божия глас, преди проблемите на деня да ме засипят. Риболовът на синята чапла ми напомня, че търпението и спокойствието са добри предпоставки да „уловя“ Божите послания. Но успехът на бялата чапла ме насърчава и да търся внимателно, за да намеря Божията мъдрост.

Молитва: Господи, давай ни смелост, за да Те търсим, и търпение, за да слушаме Твоя нежен глас. Амин.

Мисъл за деня: Мога да слушам Божия глас и да търся активно Божията мъдрост.
Джон Робинс (Флорида, САЩ)

Да се молим за: ТЪРПЕНИЕ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply