Слушаш ли?

Прочит: Йоан 10:1-18

 

„… и вика своите овце по име и ги извежда. Когато е извел всички свои, той върви пред тях; и овцете го следват, защото познават гласа му.“

(Йоан 10:3-4)

 

Моята 14-годишна мини дакелка е сляпа, но за моя изненада, продължава да прави всичко, което пожелае. Понякога се блъска в някой предмет и се обърква, но аз я викам по име и тя идва. Когато чуе името си, тя веднага наостря уши, извърта главата си и тръгва към мен. Тя разпознава гласа ми и е сигурна, че ще я упътя в правилната посока.

Когато виждам реакцията на моето куче, се замислям колко често не следвам Божия глас, защото напрегнатото ежедневие го заглушава. Заслушвам ли се в Бога, когато съм объркана? Следвам ли Го? Със сигурност не проявявам същото покорство, каквото проявява към мен моето куче. И все пак, постоянно се стремя да се вслушвам в гласа на Бога и да следвам Неговото водителство.

Ние сме грижовни към своите близки, както и към домашните си любимци. А колко повече Бог се грижи за нас! Това, което е наша отговорност, е да четем Неговото слово, да слушаме гласа Му и да го следваме където и да ни води.

 

Молитва: Боже, отваряй нашите уши, за да чуваме ясно Твоя глас и да го следваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да стана по-внимателен към Божия глас и към Неговото водителство?

Вирджилия Муур (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ХОРАТА С НАРУШЕНО ЗРЕНИЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved

Остави коментар

Live Reply