Служение с любов

Прочит: Йоан 13:31-35

 

„По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако имате любов помежду си.“

(Йоан 13:35)

 

Докато учех в училището за медицински сестри, прекарах няколко седмици в педиатричното отделение на една болница в Джорджия. Един от малките пациенти, за които се грижех, беше момиче с изгаряне на ръката. Всеки ден промивах раната и сменях превръзката. Преди всяка манипулация се молех Бог да ми помогне да бъда внимателен, за да не я боли. Казвах ѝ, че е много смела и че скоро ръката ѝ ще е съвсем здрава.

Грижех се за това момиче около седмица. В последния си работен ден в отделението си казах довиждане с малките пациенти. Момичето с изгарянето ми даде знак да се приближа към нея, целуна ме по бузата и ми каза: „Благодаря“.

Четиридесет години по-късно още я помня. Любовта и добротата са ценни дарове, които всеки може да споделя с останалите. Исус каза на учениците Си, че хората ще ги познаят по тяхната любов. Докато превързвах ръката на момичето, Бог вложи в сърцето ми любов и милост, за да послужа с доброта и нежност. Той пръв ме е възлюбил, затова и аз мога да обичам хората.

 

Молитва: Господи, Ти пръв ни възлюби, затова и ние можем да обичаме хората. Помагай ни всеки ден да откриваме възможности да споделяме Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов може да достига до хората чрез мен всеки ден.

Майкъл Кембъл (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: СТУДЕНТИТЕ, КОИТО УЧАТ ЗА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ.

Остави коментар

Live Reply