Служение в кухнята

Прочит: 3 Царе 17:8-16

 

„Защото ви дадох пример да правите и вие, както Аз направих на вас.“

                                                                           (Йоан 13:15)

 

За мен готвенето никога не е било лесно. Нямам талант в приготвянето на хубави ястия. С времето неуспехите ме накараха да изпитвам стрес от кухнята. Започнах да се моля всеки ден Бог да ми даде търпение и талант, но не получавах никакъв отговор. Поне не такъв, какъвто очаквах.

Промених гледната си точка – осъзнах, че приготвянето на вкусна храна за моето семейство е служение. Както виждаме и в Библията, служението не е нещо лесно, както и не е необходимо да се справяме перфектно, за да сме ефективни. Да завържеш нечии обувки, да измиеш съдовете, да напишеш насърчително писмо, да окосиш ливадата на някого: всичко това е служение – на човек в нужда. Всяко добро дело е проява на любов и милост. Щом като Исус изми краката на Своите ученици, толкова ли е трудно аз да готвя за семейството си?

Реших да влизам в кухнята не объркана и изнервена, а радостна и благодарна, и резултатът не закъсня. Всяко служение за другите е проява на същата грижа и любов, на която ни учи Исус. Моите ястия изобщо не са съвършени, но са поднесени с любов.

 

Молитва: Господи, давай ни сила в нашето служение. Амин.

 

Мисъл за деня: Ние показваме Божията любов, когато служим на хората.

Уенди Бейкър (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПРИГОТВЯТ НАШАТА ХРАНА.

 

Остави коментар

Live Reply