Служението на моя син

Прочит: Деяния 20:32-35

 

„… да помните думите на Господ Исус, как Той е казал: По-блажено е да дава човек, отколкото да получава.“

(Деяния 20:35)

Преди седем години синът ми започна да изпитва силни болки в гърба и нищо не помагаше. След продължителни опити да облекчи болката, един ден той призна, че вероятно скоро вече няма да може да работи в агенцията за младежки социални услуги. „Татко – каза ми през сълзи, – искам да служа, а не да ми служат.“

Няколко месеца по-късно лекарите установиха, че има голям тумор – четвърта степен на сарком. Нищо обаче не можеше да го откаже да поставя другите на първо място. Той прие диагнозата и смирено попита доктора колко му остава. След четири месеца, докато умираше в болницата, не спираше да говори за другите. Когато лекар, сестра или посетител го питаха как е, той винаги отговаряше: „Държа се, а ти?“. Аз стоях и се възхищавах на неговата смелост и любов към хората.

В днешния прочит апостол Павел споделя с ранните християни думите на Исус: „По-блажено е да дава човек, отколкото да получава“. Бог ни призовава да служим на хората и точно това правеше синът ми до последния си дъх. Последните му думи бяха тези от Господната молитва, която казахме заедно в болничната му стая. Неговата вярност ми носи утеха и мир и усилва вярата ми.

 

Молитва: Небесни Отче, помагай ни да живеем с желание да служим на другите, като Те следваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да служа на Бога днес?

 

Стивън Лий (Илинойс, САЩ)

 

Да  се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ИЗГУБИЛ ДЕТЕТО СИ ЗАРАДИ РАК.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply