Смелата Мокси

Прочит: Лука 12:22-31

 

„И така, смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно; и всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.“

(1 Петр. 5:6-7)

 

Всяка седмица излизам на разходка с моята приятелка и нейното кученце Мокси. Веднъж срещнахме две големи черни кучета, които Мокси реши да закача. Приятелката ми и собствениците на големите кучета се опитваха да ги разделят, а аз гледах и си мислех, че ако решат, кучетата могат да схрускат Мокси за закуска и дори да се огледат за още. Умно пале с нейните размери би трябвало винаги да поставя своя собственик пред себе си.

По време на разходката споделих с моята приятелка за сериозните здравословни проблеми на моя съпруг и за моите притеснения как ще се справя финансово и физически, докато се грижа за него. Тя веднага реши да се помоли за мен. Искрената молитва на моята приятелка ми припомни, че прекарвам повече време в притеснения, отколкото в молитва.

По-късно осъзнах, че с Мокси доста си приличаме. Когато дойдат трудности, аз се впускам напред шумно и смело, без да осъзнавам колко неадекватна съм в някои наистина сериозни ситуации. Това, което трябва да направя, е да поставя Този, Който може да реши всеки проблем, между мен и проблема. А това става само с молитва.

 

Молитва: Благодаря Ти, Боже, за молитвите на моите роднини и приятели. Помогни ми да избирам молитвата вместо тревогата. Амин.

 

Мисъл за деня: Тревогата е безполезна. Само молитвата има сила.

Дженифър Арън (Вашингтон)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА НА ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ ТЕЖКИ БОЛЕСТИ.

 

Остави коментар

Live Reply