Смело

Прочит: Матей 9:35-38

 

„Защото тези не са пияни, както вие мислите, понеже е едва третият час на деня.“

                                                                                (Деяния 2:15)

 

Един колега ме покани на събиране по повод на нова бизнес инициатива. Отидох, но предложението не представляваше голям интерес за мен. На всичкото отгоре, беше изключително шумно заради постоянно пристигащи посетители. За да не обидя своя домакин, реших да потърся начин да се забавлявам по време на приема.

Внезапно сред шумната зала, в която се чувствах като в бар, пълен с подпийнали клиенти, се сетих за думите от Деяния 2:15: „Защото тези не са пияни, както вие мислите, понеже е едва третият час на деня“. Шумът беше предизвикан от вълнението на хора, които търсеха контакти и работа.

Проповедта на апостол Петър ми помогна да прекарам останалата част от вечерта спокоен. Започнах да гледам на хората по различен начин. Те просто търсеха начини да осигурят хляба си. Дори си помислих колко полезно би било да споделям вестта за Христос със същия ентусиазъм.

 

Молитва: Всемогъщи Боже, благодарим Ти за твоята любяща грижа към нас. Давай ни смелост и желание да носим Благата вест в света, като търсим и показваме любов към тези, които още не Те познават. Амин.

 

Мисъл за деня: С желание и готовност ли споделям вестта за Христос?

Филип Поло (Кения)

 

Да се молим за: СМЕЛОСТ ДА СПОДЕЛЯМ ВЯРАТА СИ.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply