Смирение

Прочит: Филипяни 2:3-11

 

„Надигнато око и горделиво сърце, които за нечестивите са светилник, е грях.“

(Притчи 21:4)

 

Една от радостите, които ми донесе пенсионирането, е повече време за Библията. Изненадан съм колко много стихове и истории са свързани със смирението. Това ме кара да се замисля колко много егото ми излиза на преден план и ме представя в негативна светлина. Гордостта убива смирението още в зародиш. Освен това съвременната култура постоянно ни засипва с послания, които ни призовават към задоволяване на интересите чрез материални притежания, външен вид или социален статус.

Колко различно изглежда земният живот на нашия Господ и Спасител! Макар че от векове говорим за идването на Исус, Той се появи в света съвсем скромно: в ясла и заобиколен от животни. Всичко, което Той вършеше, изразяваше смирение, включително изборът на ученици. Това смирение продължи да се проявява до края на земния Му живот, когато се покори на волята на Своя Отец, беше арестуван, осъден, пострада и умря на кръста.

Скромният живот на Исус е пример, който трябва да следваме. Христос, Царят на царете, дойде не за да Му служат, но за да служи (Матей 20:28). Нека следваме този пример.

 

Молитва: Господи, когато егото ни надделява, напомняй ни, че примерът, който трябва да следваме, е този на Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще търся възможности да следвам примера на Исус.

Джон Баун (Минесота, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ БОРЯТ С ГОРДОСТТА СИ.

 

 

Остави коментар

Live Reply