Смях

Прочит: Битие 21:1-7

 

„И Сара каза: Бог ми докара смях; всеки, който чуе, ще се смее заради мен.“

                                                                                          (Битие 21:6)

 

Една неделна сутрин забелязах много намръщени физиономии в църквата. Познавах тези хора добре и знаех колко проблеми имат. Когато поканих децата за обръщението към тях, те бавно се приближиха и погледнаха към залата, от която ги гледаха десетки тъжни очи. Двегодишният ми син Айзък обаче изтича бързо напред, извика: „Мама!“ и се хвърли на врата ми. Погледнах към майка му, която седеше на една от пейките, а цялата църква избухна в смях при този изблик на радост.

Дълги години жената на Авраам – Сара, искаше да има дете. Тя се надяваше и се молеше със сълзи на Бога. Нейното страдание имаше край. Когато се роди дългоочакваният син – Исаак – тя се смееше и искаше да сподели с всички своята радост.

Животът ни е изпълнен с трудности и тревоги, но Бог е с нас и може да ни даде радост. Понякога тя идва директно – както дойде при Сара, а в други случаи – чрез радостта на другите. Все пак радостта винаги идва. Тревогите имат край.

 

Молитва: Създателю, Извор на радостта, помогни ни да изпитаме радостта от смеха. Нека се радваме заедно със своите ближни. Амин.

 

Мисъл за деня: Радостта и смехът са дар от Бога.

Джофри Снук (Канзас)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ОЧАКВАТ ДЕТЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply