Снет товар

Прочит: Матей 11:28-30

„Възложи на Господа това, което ти е възложил, и Той ще те подпре; никога няма да допусне да се поклати праведният.“
(Псалм 55:22)

Младежите от нашата младежка група бяха много притеснени и имаха доста проблеми. Когато дойде времето за месечното ни планинско изкачване, отговорниците за служението решиха, че това е добра възможност да помогнат на децата да поверят грижите си на Бога. Всеки от тях получи по една раница и вода за изкачването, но всички се питаха какво има в раниците, че тежат толкова.
На средата на пътя ръководителите казаха на младежите да свалят раниците, а вътре имаше тухли. Повечето започнаха да се оплакват, но някои разбраха урока. Казахме им всеки да извади тухлата от раницата си и да напише на нея своите товари и притеснения. „Стрес в училище“, „финансови проблеми“, „развод на родителите“, „разрушени приятелства“ и „страх за бъдещето“ бяха някои от тях.
Когато стигнахме до върха, младежите наредиха тухлите на земята под формата на кръст и възложиха всичките си проблеми в молитва на Бога.
Всички се помолихме около кръста, образуван от товарите, които доскоро носехме на гърба си. Обратният път беше много по-лесен и забавен, а всеки чувстваше Божията подкрепа.

Молитва: Милостиви Боже, благодарим Ти, че ни привдигаш и се грижиш за нас. Амин.

Мисъл за деня: Мога да се освободя от тревогите, когато ги оставя пред кръста на Исус.
Майкъл Медейрос (Калифорния)

Да се молим за: МЛАДЕЖИТЕ.

Остави коментар

Live Reply