Спасен

Прочит: Псалм 18:16-19

 

„Прати от височината, взе ме, извлече ме от големи води.“

(Псалм 18:16)

 

Веднъж с приятелите ми от колежа в Северна Калифорния решихме да поплуваме в океана. Имаше едно място, където вълните се удряха силно в скалите и образуваха пяна. В онзи ден те бяха доста бурни. Четирима от нас скочиха във водата, но след малко на повърхността се появиха само трима. Аз не успях да се хвана за скалата, за да се изтегля от водата. Тя ме дърпаше навътре толкова силно, че се паникьосах. Тогава видях как един от приятелите ми протяга ръка към мен от скалата. Успях да я хвана и той ме извади на сушата. Когато седнах на скалата и си поех въздух, благодарих на Бога, че ми изпрати помощ.

Когато попадаме в ситуации, които ни заплашват физически, духовно или емоционално, ние изпадаме в отчаяние. В такива случаи дори можем да не забележим помощта, която Господ ни изпраща. Съобщение по пощата, библейски стих, разговорът с приятел, нечия молитва, протегнатата ръка, която ни изважда от бурните вълни – това са само някои от начините, по които нашият Бог се грижи за нас.

 

Молитва: Боже, когато сме поели по пътя на отчаянието, напомняй ни да отправим погледа си към Теб и да приемем помощта, която ни изпращаш. Амин.

 

Мисъл за деня: Нека се обърнем към Бога, когато се чувстваме безпомощни.

Тимъти Остин (Турция)

 

Да се молим за: СПАСИТЕЛИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply