Списък

Прочит: Римляни 3:21-26

 

„Смили се над мен, Боже, според милосърдието Си; според множеството на благите Си милости изличи беззаконията ми.“

                                                                             (Псалм 51:1)

 

Нашият щат наскоро гласува закон за реабилитация на извършителите на определени категории престъпления. Тези, които отговарят на условията на закона, могат да се сдобият с чисти криминални досиета.  

Като служител по пробацията, аз преглеждах досиетата на извършителите, които имаха право на реабилитация. Бях получил списък с критериите, на базата на които трябваше да направя своята преценка. По този начин бързо прегледах всички налични досиета.

Радвам се, че Бог няма такъв списък, по който да проверява дали отговаряме на критериите за прощаване на греховете. Той не казва: „Съжалявам, грехът ти е прекалено тежък“, или: „Виж, това си го направил повече от веднъж. Проявяваш склонност към рецидиви“.

Бог прощава нашите грехове. Животът ни не може да е толкова объркан, че да не можем да разчитаме на Неговата милост и помощ. Когато поискаме прошка от Господ, Той ни я дава, както ни дава свобода и мир.

 

Молитва: Господи, вечно благодарни сме Ти за Твоята простителност. Ние нямахме надежда, но сега надеждата ни е в Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог прощава греховете.

Томас Бюс (Тенеси)

 

Да се молим за: ЗАТВОРНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ ПО ПРОБАЦИЯТА.

 

 

Остави коментар

Live Reply