Сподели това, което имаш

Прочит: 2 Тимот. 1:1-7

„Понеже си припомням за твоята нелицемерна вяра, която първо се намираше у баба ти Лоида и у майка ти Евникия, а както съм уверен, и у теб.“
(2 Тимот. 1:5)

Когато синът ми започна да яде обща храна, беше истинско изпитание да го накарам да хапне зеленчуци. Купите с фино нарязани или смачкани броколи, моркови и ябълки политаха към пода още преди да съм успяла да му ги предложа. Един ден си помислих, че щом като малкият не е заинтересуван от храната в своята чиния, може да се заинтересува от тази в моята. И беше така, защото той хапваше всичко, което слагах за себе си, в опит да ме имитира. Започнах да пълня чинията си със зеленчуци, а той с желание си вземаше от тях. С времето ги хареса и му стана интересно да ги сервирам в неговата чиния.
Вероятно по подобен начин семейството на Лоида и Евникия е споделяло всичко свое. Тези жени са предали вярата си на Тимотей, като са били добър пример за него. Служението на Тимотей е резултат от споделената вяра в семейството.
Всички искат да осигурят на своите деца и внуци най-доброто семейство, най-доброто образование, най-добрите възможности. Лоида и Евникия са пример за нас, че не по-малко важно е да предадем на следващите поколения основите на вярата, която един ден те ще подхранват и споделят.

Молитва: Боже, помагай ни да живеем така, че да показваме любовта си към Теб и да споделяме искрената си вяра в Исус Христос с поколенията след нас. Амин.

Мисъл за деня: Как мога да посадя семената на вярата в своите деца и внуци?
Донейл Фрейлън (Тексас)

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО НЯМАТ ДОСТАТЪЧНО ХРАНА.

Остави коментар

Live Reply